Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mousse de ciocolata alba

M-am amuzat foarte tare zilele trecute cand am citit comentariul Dianei de la Tarta cu branza dulce, „Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire” :)))) (PS: nu facem nici un fel de analiza gramaticala pe text, ok? Prietenii stiu de ce!) Acuma… eu ce sa zic? Daca ar disparea ciocolata nu cred ca as muri, pentru ca ma pot adapta destul de usor si in plus nicicand n-as da inapoi in fata unei prajituri cu fructe, a unei inghetate sau a unei savarine, dar cu siguranta as suferi o mare pierdere :))))

Tarta cu mousse de ciocolata alba ce am adus-o astazi pentru voi este absolut minunata. Dulceata cremei se imbina perfect cu fructele de padure usor acrisoare si cu blatul crocant de biscuiti, astfel incat nu veti avea nici un regret daca veti manca 2 felii una dupa alta :))))

Tarta cu mousse de ciocolata

Tarta cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 g gelatina
  • Pentru decor:
  • fructe de padure
loading...

Mod de preparare Tarta cu mousse de ciocolata alba:

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc sau pe baine marie cu jumatate din cantitatea de smantana, avand grija sa nu dea in clocot. Omogenizam si dam deoparte. Cand compozitia ajunge la o temperatura suportabila la deget punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Dam la frigider pana se raceste foarte bine si se intareste.

Intre timp, mixam restul de smantana pentru frisca cu zaharul vanilat. Frisca batuta o incorporam in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Blat de biscuiti:

Biscuitii rupti in bucati ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem un pesmet fin de biscuiti. Adaugam apoi untul topit si racit si mixam din nou pana avem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam in tava sau vasul in care vom monta prajitura. Uniformizam astfel incat sa obtinem un strat uniform, apoi tasam foarte mine cu mana, iar la sfarsit cu fundul unul pahar, sa obtinem un strat cat mai compact.

  • Daca nu folositi o tava cu inel detasabil ungeti forma cu unt sau tapetati cu hartie de copt, pentru a va fi usor sa o portionati si sa serviti.

Peste blatul de biscuiti turnam mousse-ul de ciocolata alba si dam la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire punem deasupra tartei un start generos de fructe de padure. Eu am folosit congelate, caci de astea am avut, dar chiar n-a fost o problema ba din contra…am adaugat tartei un efect racoros 😀

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna! 😉

Tarta cu mousse de ciocolata alba

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. ca să le mâncăm tre să le avem…:))))))

  2. lulu says:

    Imi place tare si am furat reteta!!
    Dau de stire cand o fac!
    Pup!!

  3. Daaa ce sa zic vin pana la tine sa servesc si eu 😉

  4. Faina traba ai facut tu aici. Si ce mult imi place si tava!

  5. Minunata! crezi ca moussul asta de cioco va putea sustine un blat deasupra? sau e prea pufos? ma gandesc ca poate daca mai pun un pic de gelatina in plus? hmmm?!
    imi place mult de tot poza ;-), superba tavita si aranjamentul!
    Pup

    • Daca e un blat usor de pandispan, da… va rezista! 😉 Daca mai pui si putina gelatina cu siguranta va rezista.

  6. Raluca says:

    Am facut aseara tarta aceasta minunata si am vrut neaparat sa-ti scriu ca e delicioasa, extrem de fina si chiar usor de facut! Multumesc pentru reteta! Sa ai o zi frumoasa si dulce…!

  7. Doina says:

    Arata foarte bine si sunt sigura ca este delicios desertul, dar as vrea sa te intreb, cat de tare trebuie sa se intareasca ciocolata+smantana cu gelatina, dupa ce o punem la frigider?

  8. O lasi la frigider atat cat sa se intareasca si sa nu curga. Crema nu se va intari foarte tare, ea are o textura pufoasa, ca sa zic asa. 😉

  9. Pingback: Tartă cu ciocolată albă și fructe - KissTheCook

  10. Ali says:

    Buna! Se poate înlocui „foaia” de gelatina cu gelatina la plic?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]