Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere caramelizate

Prajitura rasturnata cu mere a fost una dintre cele mai bune prajituri cu mere facute vreodata si am facut-o de cateva ori pana acum, de fiecare data bucurandu-se de succes 🙂 De aceasta data am facut o varianta mai… simplificata, dar la fel de buna.

Tarta cu mere in caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • 150 g zahar
  • 75 g unt

Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:

Umplutura:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!

  2. vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.

  3. Andreea says:

    Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc

  4. Andreea says:

    Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune si nectarine: Caramel: Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Adaugam untul si omogenizam. Dam deoprate si lasam sa se racoreasca. Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la […]

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu piersici si mascarpone: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu fulgii […]