Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • 150 g zahar
  • 75 g unt

Mod de preparare

Mod de preparare Tarta cu mere caramelizate:

Umplutura:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se omogenizeaza. Adaugam merele taiate felii nu foarte subtiri si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Blat:

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie si mixam pana compozitia devine cremoasa si aproape ca si-a triplat volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam in strat uniform merele caramelizate, apoi deasupra lor compozitia pentru blat.

Dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura se aureste deasupra. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou. O lasam sa se raceasca bine, apoi o portionam.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,

7 Comments

  1. Cred ca oricui ii place un desert care are in compozitie mere chiar si celor mai mofturosi . Al tau arata apetisant!

  2. vaai,ce bine arataaa, imi lasa gura apa, n am mai mancat din copilarie.

  3. Andreea says:

    Ouale din blat se separa, se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza restul? Multumesc

  4. Andreea says:

    Multumesc,esti foarte amabila si ai retete delicioase. Spor in continuare ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]