Prajituri / Retete de prajituri

Tiramisu pentru copii

S-au anuntat niste prieteni in vizita si ceea ce mi-a venit prima data in minte a fost sa fac Tiramisu 😉 Chiar daca aveam la dispozitie oua proaspete si bio 😉 am zis sa fac si o varianta pentru copii, fara cafea si fara oua.

I-am dat denumirea de Tiramisu pentru copii pentru ca asa le-am spus lor ca se cheama :)))) dar voi puteti sa-i spuneti si prajitura cu piscoturi si ciocolata 😉

Tiramisu pentru copii

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri Nesquik
  • Pentru ornat:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata
loading...

Mod de preparare Tiramisu pentru copii:

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca si se topeste la foc mic sau la baine-marie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator, sa se raceasca foarte bine crema de ciocolata.

Crema de ciocolata racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta, apoi se adauga si mascarpone si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Nesquik-ul il dizolvam in lapte. Trecem piscoturile prin lapte, doar pe o singura parte, sa nu se inmoaie prea tare.

Intr-o tava (19/22 cm am folosit eu) tapetata cu folie alimentara punem un strat de piscoturi inmuiate in lapte, un strat de crema si continuam pana terminam ingredientele. Se inveleste bine in folie si se da la rece pana se intareste crema.

Inainte de servire se „imbraca” intr-un strat de frisca batuta si se presara aschii de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Tiramisu cu ciocolata

 

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Pingback: mmmmm

  2. Anisoara says:

    smantana pt. frisca trebuie sa aiba cel putin 30% grasime

  3. Imi pla tare mult retetele pe care le aveti. Sper ca nu va suparati daca ma mai inspir si eu cateodata de aici .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]