Retete de prajituri / Torturi

Tort de mere

Tort de mere

Reteta de tort de mere este o reteta simpla si foarte usor de preparat, o reteta ce n-ar trebui sa lipseasca din caietul vostru cu retete.

Tortul de mere l-am facut de multe ori, uneori si in varianta cu crema de zahar ars, dar de pozat nu l-am pozat. Nu ma intrebati de ce, ca nu stiu sa va raspund :))) La sugestia unei prietene am refacut si pozat pentru ca… nu-i asa? „nu se poate ca tocmai reteta asta sa-ti lipseasca de pe blog” ­čÖé

Tort de mere

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 6 mere
  • ~100 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de caise)
  • 1 pumn de stafide
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Tort de mere:

Intr-o cratita cu diametrul de 22 cm caramelizam cele 5 linguri de zahar. Tapetam fundul cratitei cu caramel, lasand sa curga si pe peretii cratitei. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si dam cratita la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie.

Intre timp pregatim umplutura pentru mere si blatul.

Nuca macinata o amestecam cu dulceata si stafide. Punem atata dulceata cat sa obtinem o pasta bine legata.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu umplutura de nuca, apoi turnam uniform compozitia pentru blat. Scutura cratita putin astfel incat compozitia pentru blat sa intre si printre mere. Introducem din nou cratita in cuptor pentru cca 30-40 minute, pana blatul se rumeneste frumos.Faceti testul cu scobitoarea.

Punem un platou peste cratita si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. excelent la o onomastica

  2. Delicios acest tort, mi-a iesit foarte bine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata ­čÖé L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile ­čÖé Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]