Retete de prajituri / Torturi

Tort de mere

Reteta de tort de mere este o reteta simpla si foarte usor de preparat, o reteta ce n-ar trebui sa lipseasca din caietul vostru cu retete.

Tortul de mere l-am facut de multe ori, uneori si in varianta cu crema de zahar ars, dar de pozat nu l-am pozat. Nu ma intrebati de ce, ca nu stiu sa va raspund :))) La sugestia unei prietene am refacut si pozat pentru ca… nu-i asa? „nu se poate ca tocmai reteta asta sa-ti lipseasca de pe blog” ­čÖé

Tort de mere

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 6 mere
  • ~100 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de caise)
  • 1 pumn de stafide
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
loading...

Mod de preparare Tort de mere:

Intr-o cratita cu diametrul de 22 cm caramelizam cele 5 linguri de zahar. Tapetam fundul cratitei cu caramel, lasand sa curga si pe peretii cratitei. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramel si dam cratita la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie.

Intre timp pregatim umplutura pentru mere si blatul.

Nuca macinata o amestecam cu dulceata si stafide. Punem atata dulceata cat sa obtinem o pasta bine legata.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu umplutura de nuca, apoi turnam uniform compozitia pentru blat. Scutura cratita putin astfel incat compozitia pentru blat sa intre si printre mere. Introducem din nou cratita in cuptor pentru cca 30-40 minute, pana blatul se rumeneste frumos.Faceti testul cu scobitoarea.

Punem un platou peste cratita si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Lasam asa vreo 10 minute, apoi scoatem cratita si lasam sa se raceasca foarte bine.

Pentru decor se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste acest delicios tort de mere.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. excelent la o onomastica

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia ­čśë O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]