Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Vafe de cartofi cu cascaval

Am vrut sa fac niste bulete de cartofi cu cascaval ca garnitura pentru o friptura de pui. Dar in ultima clipa am schimbat directia :)) si le-am copt in aparatul de vafe, sa le fac mai…usurele. Foarte bune au iesit.

Vafe aperitiv cu cascaval

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare si piper cu usturoi
loading...

Mod de preparare Vafe de cartofi cu cascaval:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi ii pasam ca pentru piure. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper cu usturoi, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita si le punem in aparatul de vafe, bine incins. Se coc pana se rumenesc.

Se servesc calde ca garnitura sau reci ca aperitiv.

Vafe aperitiv

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. foarte fain arata.pupici

  2. Imi place ideea. Nu m-as fi gandit niciodata ca ies la fel de bune si neprajite in ulei.Eu am un aparat de waffle mai mare (ca forma). Sper sa iasa la fel de bune.
    Pupici

  3. Ce super arata! IMI PLAC LA NEBUNIEEEE!

  4. Poate fi foarte bun cu casacaval

  5. Te-am notat ! :)))

  6. O bunatate ai facut.Te pup!

  7. Anonymous says:

    Sunt convinsa ca sunt bune pe cat de aratoase sunt! Oare merg si in cuptor facute, daca nu am forma speciala:( ?

  8. super idee!chiar trebuie sa mai scot aparatul de la naftalina!

  9. Ce idee minunata!!! Notat! Pup!

  10. Pupici Sarah, multumesc! :*

  11. Raluca, poti sa le faci mai mari, mai mici…nu conteaza asta. Gustul e acelasi. Pup!

  12. Multumesc Danuta. Si noua ne-au placut! Copiii s-au distrat, au crezut ca le dau friptura cu prajiturele. :)))

  13. Bianka, e bun. Cascavalul poate fi inlocit cu mozzarella sau cu telemea, dupa preferinta. 🙂

  14. Invizibilule…asta sper sa fie de bine. :))))

  15. Multumesc DiaMar, pupici!

  16. Ophelia, neaparat sa-l scoti. Nu-l tine acolo „de bun” :))

  17. Licuta, multumesc.
    Ideea nu-mi apartine, vazusem mai demult ceva asemanator pe bucataras.ro la Rivka 🙂

  18. O idee minunata…o notez caci nu se stie….imi place mult iar efectul e deosebit!
    Pupici si o seara minunata!!!

  19. Iote ca daca n-am aparat, nu-mi ramine decit sa dau cu dej^tu pe ecranul computatorului, ca sa-mi dau seama ce deliciu ai construit mataluta aici…

  20. Eu nu mai am forma ufff ce ma oftic acum. Tare frumoase sunt.. si gustoase clar!! pupici

  21. nici eu nu am forma , dar vine ziua cand intru in posesia ei si atunci ma pun pe treaba , arata fff bine ce ai facut tu !!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]