Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu branza de vaci

Prajitura Negresa

Robert ar fi vrut o placinta cu branza. Amira (si mama ei, bineinteles :)) ) ar fi vrut ceva cu ciocolata. Asa ca am cazut de comun acord sa combinam ciocolata si branza si astfel am realizat aceasta negresa cu branza

Prajitura Negresa

Ingrediente

  • 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie + 2 linguri lapte
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • In plus:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata

Mod de preparare Negresa cu branza de vaci:

Margarina o topim partial la microunde, apoi o mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul (de preferat pudra) si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam, lasam sa se racoreasca, apoi o incorporam in crema de margarina. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu praful de copt.

Branza de vaci o mixam cu zaharul, oul si coaja de portocala, pana obtinem o crema fina si pufoasa.

Compozitia cu ciocolata o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi punem compozitia de branza, cate o lingura, din loc in loc. Cu lingura amestecam usor cele 2 compozitii si dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Lasam la racit in tava, apoi portionam dupa dorinta.

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Arata foarte gustos

  2. Faina prajiturica ; si ce frumos a scris Matei!
    Bravo Mihu’ meu drag!

  3. Am venit si eu la o bucatica, ca e cu ciocolata 😀 Imi dai, ca zimbesc fumos 🙂

  4. Anonymous says:

    felicitari! aparte de asta as dori un sfat: crezi ca se poate combina blatul de la amandina cu crema de la tortul cu crema de ciocolata( cel cu mascarpone facut pt ziua sotului tau)? un salut, mihaela!!!!!!!!!!!

  5. Multumesc Bianka! :*

  6. Gabi, tie iti multumesc de doua ori. Asa doar pen’ ca-mi esti draga! :)))

  7. Brandusa, cum as putea oare rezista unui asemenea zambet fermecator? :)) Pupici! :*

  8. Mihaela, sigur ca se pot combina. Si inca foarte bine. Doar ca blatul de amandina necesita macar putina insiropare, fiind mai „uscat”.

  9. Anonymous says:

    buna felicitari pentru tot ce faci te urmares de multa vreme ai niste retete superbe

  10. buna,buna,buna de 100 de ori

  11. Mama mia cum poate sa arate… apetisanta rau!!

  12. m-ai dat gata!!! super bine merge cu un paharel de lapte caldut!!! te astept la mine pe blog pentru un premiu!!

  13. EI , tu chiar nu incetezi sa ma uimesti … chiar azi am facut o negresa , dar cea clasica ptr ca nu-s asa inventiva ca tine MICUTO , sa-mi dea prin prin BOSTAN , ca se poate si cu branzica …
    Bv , bv , bv … si nu-i BRASOV …

  14. excellent gâteau il est bien fondant mes compliments
    bonne soirée

  15. cum te scap din ochi o clipa cum faci minunatii ! ce simplu si bun trebuie sa fi iesit!

  16. Vanilla, multumesc.
    Voi trece sa iau premiu si sa-l adaug la colectie. 🙂 :*

  17. Diana, vezi ce bun e un micut pe langa casa omului? :)))

  18. Fimere, merci. Merci beaucoup. :*

  19. Pansy, draga mea… multumesc. As promite ca nu se va mai repeta, dar mi-e ca n-am sa ma pot tine de cuvant. :)))

  20. Diana, multumesc! 🙂

  21. Multumesc Felis! :*

  22. Anonim, multumesc. Sper sa ramai mereu pe aproape. 😉

  23. ce negresa superba!

  24. Multumesc Craita draga! :*

  25. ADELA says:

    AM PROBAT RETETA WEEKENDUL ASTA,MIHA!A IESIT SUPER!ASA CA INCERCATI CA SUCCESUL E GARANTAT!

  26. Multumesc Adela de incredere si recomandare!
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pupici!

  27. Anonymous says:

    BUNA.

  28. Anonymous says:

    THANKS Adela trust and recommendation! i enjoy very much as you like! kisses!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]