Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si cioclata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba – reteta pas cu pas. Cum se face prajitura de casa cu blat pufos? Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura de casa cu ciocolata alba?

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • putina zeama de lamaie
loading...

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba:

Blat pufos cu nuca:

De cele mai multe ori, atunci cand vreau sa fac un blat pufos, plec de la reteta de baza pentru blat de tort (reteta aici) la care adaug in functie de ceea ce vreau sa obtin la final: nuca macinata, nuca de cocos, cacao, ciocolata taiata bucati..

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si cea de migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata alba:

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta in bucatele. Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine.

In crema racita punem zeama de lamaie dupa gust.

Blatul racit se taie in 3 parti. Din crema dam deoparte 2-3 linguri (cu care vom finisa prajitura), restul se imparte in 2 parti si se repartizeaza uniform intre blaturi. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba se finiseaza cu crema pusa deoparte si se taie cuburi. Fiecare prajiturica in parte se orneaza cu cate-un mot de frisca batuta.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. exceptionala ! 🙂 Miha ai numai retete super bune !

  2. Mihaela says:

    Laptele cu amidonul pe baie de abur sau pur si simplu punem craticioara pe aragaz?

    • ca pui crema pe baie de aburi, ca o pui pe aragaz la foc mic nu e gresit nicicum. Depinde cu care te descurci mai bine 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc 😀 Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Prajitura cu foi si crema de branza

Prajitura cu foi si crema de branza

Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun. Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza: Foi: Albusurile se bat spuma […]