Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Reteta Prajitura turnata cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon + 1 lingura zahar
  • 100 ml apa

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉

Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni:

Umplutura pentru prajitura turnata cu capsuni:

Capsunile spalate si curatate, amestecate cu zahar, se pun la fiert, la foc mic. Cand incep sa se inmoaie si au lasat suficienta zeama se adauga amidonul amestecat cu zahar si „desfacut” cu apa. Se mai dau cateva clocote, pana siropul lasat de capsuni incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.

  • la momentul respectiv am avut la dispozitie doar 350 g capsuni, dar puteti pune chiar si 500-600 grame, va fi muuult mai buna 😉

Blat pentru prajitura turnata cu capsuni:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se deschid la culoare si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Se scoate tava din cuptor, se repartizeaza uniform crema de capsuni si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

  • aluatul se pune cu lingura din loc in loc peste crema de capsuni, apoi se intinde incet in strat uniform

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu capsuni se rumeneste usor deasupra.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura turnata cu capsuni

 

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. olivia says:

    Ma gandesc ca aceasta prajitura ar fi buna si cu zmeura,mure,ca umplutura.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉 Mod de preparare […]