Aluat dulce

Gogosi simple

In ultima perioada am avut o totala lipsa de inspiratie in ceea ce priveste retetele de prajituri pentru blog, chiar daca in bucataria mea mica si inghesuita am mai incropit cate un desert simplu si rapid, in special pentru copii. Zilele trecute mi-am facut avant šŸ˜€ sa framant din nou niste aluat, sa-i bucur cu niste gogosi… gogosi simple, ca ei nu-s pretentioasi, gogosi sa fie! :))

Aluatul este unul simplu, fara oua si fara prea mult zahar. Am considerat ca zaharul de la final, crema de ciocolata Finetti sau dulceata (care si cum a vrut) sunt suficiente pentru a potoli pofta de dulce. šŸ˜‰

Gogosi simple

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
loading...

Mod de preparare Gogosi simple:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se intinde pe masa usor infainata, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu gura unui pahar potrivit ca marime taiem cercuri din aluat. Le lasam pe masa vreo 15 minute, atat cat sa creasca putin, apoi le plonjam cu „fundul in sus” šŸ˜€ in baie de ulei bine incins. Le coacem pe ambele parti si le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde, pudrate cu zahar aromat cu lamaie. šŸ˜‰ Dupa preferinta fiecaruia, se pot servi si cu crema de ciocolata Finetti sau cu dulceata.

Pofta buna! šŸ˜‰

Gogosi simple

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Simple sunt cele mai bune! Ca la mama acasa!

  2. mai…da’ ce „formoasa” prezentare ;;) ……. ia sa fur si eu de pe aici…..de exemplu o gogoasa. yummyyyyy

  3. Mena says:

    Imi vine sa dau fuga la tine da’ mi-e teama ca pana ajung,nu mai ai :-*

  4. O simpla d-asta as manca chiar si la ora asta!

  5. nu-i cine stie ce dar e bunnn

  6. Pingback: Gogosi simple | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu

  7. anghel george says:

    apreciez ingeniozitaea gospodinei si ma bucur de reteta recomandata.Produsul (gogosile) sint excelente,Felicitari./

  8. anca says:

    asa se fac fara oua? aceste gogosi, sa ai uitat sa scri.

  9. simona says:

    super reteta, am facut aceste gogosele de mai multe ori, fetita mea e innebunita dupa ele…multumesc

  10. Eliza says:

    Multumesc pentr-u reteta .acuma al terminata de facut gogosile sint una favola.

  11. marius says:

    da e super

  12. Ana says:

    Arata bine šŸ™‚ šŸ˜€

  13. georgiA says:

    acuma ma pun sa fac,sper sa imi iasa

  14. Pingback: reteta simpla de gogosi pufoase | DeWeekend.Ro

  15. Anca says:

    pot folosi drojdie uscata? ies la fel de bune?

  16. Dana says:

    Salut! Nu am drojdie uscata, pot pune praf de copt? Multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]