Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie

Prajitura O noapte la Venetia mi-a fost punctul de plecare in realizarea acestei retete. As fi putut sa coc doua blaturi separate, dar de ce sa ma mai lungesc daca iese foarte bine si asa? ­čśÇ

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema de lamaie:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de lamaie, dupa gust
loading...

Mod de preparare Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra acesteia punem compozitia cu cacao, niveland usor cu o spatula. Se coace la foc mediu pentru cca 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se lasa la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, punem zeama de lamaie dupa gust, apoi dam la rece.

Blatul il taiem in 3 fasii egale ca marime. Crema o impatim de asemenea in 3 parti si o punem intre blaturi. Dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, apoi se feliaza.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu crema de lamaie si blat cu nuca

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. MAAAAAAM─é, ╚śI EU SUNT LA DIET─é─é─é─é─é─é─é─é─é─é─é─é─é… :(((((((((((((

  2. alinacoralia says:

    Buna ! Cata cacao trebuie ?
    Multumesc.

  3. rodica says:

    Arata super bine. Sper sa o fac disear─â. Felicit─âri ptr tot care realizati

  4. Eugenia says:

    dupa experien╚Ťa mea blatul de albu╚Öuri este mult mai pufos dec├ót cel cu cacao , oare il poate sus╚Ťine sau se ├«ntrep─âtrund ?

  5. daniela says:

    ma intereseaza cantitatile in grame,nu in linguri. De exemplu eu am 2 feluri de linguri si nu stiu pe care sa le folosesc pe cele mai mari, pe cele putin mai mici. Asa ca cel mai indicat ar fi sa dati reteta in grame.

  6. alina says:

    care blat se taie? cum adica in trei fasii egale

  7. Si pe mine m ar interesa cantitatile in grame dar e mai util in linguri… sincer.

  8. Kriss says:

    Maine vreau sa fac prajitura dar crezi ca as putea coace blaturile separat? Oare cel cu nuca, fiind fara faina, va iesi bine? Sunt incepatoare in prajituri :D.

    • Blaturile se pot coace si separat, dar atunci va fi altceva ­čśë
      La blatul cu nuca pesmetul de biscuiti inlocuieste faina. Daca bati albusurile foarte bine trebuie sa iasa

  9. gabi says:

    eu am pus faina in loc de pesmet , ca nu aveam si mi-a iesit super baltul . maine sa fac crema si sa vad daca e bun . multumesc , o rp. usoara si aspectuasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)┬á cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]