Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie

Prajitura O noapte la Venetia mi-a fost punctul de plecare in realizarea acestei retete. As fi putut sa coc doua blaturi separate, dar de ce sa ma mai lungesc daca iese foarte bine si asa? 😀

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 5 linguri pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Pentru crema de lamaie:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • zeama de lamaie, dupa gust
loading...

Mod de preparare Prajitura cu 2 blaturi si crema de lamaie:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra acesteia punem compozitia cu cacao, niveland usor cu o spatula. Se coace la foc mediu pentru cca 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se lasa la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema de lamaie:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, punem zeama de lamaie dupa gust, apoi dam la rece.

Blatul il taiem in 3 fasii egale ca marime. Crema o impatim de asemenea in 3 parti si o punem intre blaturi. Dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, apoi se feliaza.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu crema de lamaie si blat cu nuca

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. MAAAAAAMĂ, ȘI EU SUNT LA DIETĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ… :(((((((((((((

  2. alinacoralia says:

    Buna ! Cata cacao trebuie ?
    Multumesc.

  3. rodica says:

    Arata super bine. Sper sa o fac diseară. Felicitări ptr tot care realizati

  4. Eugenia says:

    dupa experiența mea blatul de albușuri este mult mai pufos decât cel cu cacao , oare il poate susține sau se întrepătrund ?

  5. daniela says:

    ma intereseaza cantitatile in grame,nu in linguri. De exemplu eu am 2 feluri de linguri si nu stiu pe care sa le folosesc pe cele mai mari, pe cele putin mai mici. Asa ca cel mai indicat ar fi sa dati reteta in grame.

  6. alina says:

    care blat se taie? cum adica in trei fasii egale

  7. Si pe mine m ar interesa cantitatile in grame dar e mai util in linguri… sincer.

  8. Kriss says:

    Maine vreau sa fac prajitura dar crezi ca as putea coace blaturile separat? Oare cel cu nuca, fiind fara faina, va iesi bine? Sunt incepatoare in prajituri :D.

    • Blaturile se pot coace si separat, dar atunci va fi altceva 😉
      La blatul cu nuca pesmetul de biscuiti inlocuieste faina. Daca bati albusurile foarte bine trebuie sa iasa

  9. gabi says:

    eu am pus faina in loc de pesmet , ca nu aveam si mi-a iesit super baltul . maine sa fac crema si sa vad daca e bun . multumesc , o rp. usoara si aspectuasa.

  10. corina says:

    unde gasesc ingredientele la aceasta prajitura ?

  11. corina says:

    spune-mi te rog frumos ingredientele sau da-mi link-ul ca nu stiu de unde sa le iau

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]