Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si ciocolata

loading...

De Paste am vrut neaparat sa fac, pe langa cozonac si pasca, o prajitura. Evident cu ciocolata. :))) Fiind depasita de treburi am cumparat foile neavand timp si de ele. N-as putea spune ca m-au dat pe spate :)) aceste foi, dar pentru atunci cand nu ai timp si esti in viteza sunt o alternativa valabila.

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat.

4 foi de pandispan

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
50 g nuca macinata
1 lingura cacao neagra
1 lingura zahar
2 linguri lapte fierbinte
esenta de rom

Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si congelatorul, astfel reducand considerabil timpul de preparare al cremei.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si cacaoa. Omogenizam apoi turnam laptele fierbinte. Daca mai e nevoie mai adaugam 1-2 linguri lapte, atat cat sa obtinem o crema groasa.

Mascarponele il mixam, apoi incorporam crema de ciocolata racita, putin cate putin. Adaugam si crema de nuca, amestecand usor. Aromam cu esenta de rom dupa gust.

Crema obtinuta o impartim in 4 si o repartizam pe cele 4 foi de pandispan, suprapunandu-le. Prajitura o dam la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

English Version

Cake with sheets sponge and chocolate

By Eastern I want to do traditional cakes in Romania (“cozonac” and “http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/04/pasca-umpluta-cu-ciocolata.html”),but I want to do a special cake (with chocolate of course). Because I was very busy, I buy some sheets sponge. They are not very good but I make my “business” .If you have time,space and if you wish that I recommend sheets sponge from Chocolate and condensed milk cake

4 sheets sponge

For cream:

200 g of bittersweet chocolate
250 ml whipped cream
250 g mascarpone
50 g ground walnuts
1 spoon of black cocoa
1 spoon of sugar
2 spoons of hot milk
rum essence

Put the chocolate and the whipped cream into a pot at a small fire. When it boil remove the pot and mixed until we obtain a homogeneous mixture. Put the mixture in the refrigerator for 2 hours.

Ground walnuts with black cocoa and sugar are blend with hot milk. If you need put extra milk for a thick cream.

Mixed mascarpone, after we incorporate cold chocolate cream very easy. After, we incorporate walnuts cream, mixed easy. Put rum essence.

We divide the new cream in 4 parts and we lay by sheets dough.Put the cake at cold for a few hours, after cut it.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Ahhhh, vai de dieta mea…. :)))) Arata minunat ! <3

  3. Anonymous says:

    ca intotdeauna…EXCELENT!

  4. Mda … nici nu se putea decat ciocolatoasa .
    Excelenta !!! nu mai este nici un secret , se stieeeeee

  5. Hi,

    can you translate this recipe to English? Thanks!!

  6. Imi place mult fotografia, felicitari!

  7. Anonymous says:

    BUN!!

  8. Anonymous says:

    buuuun!!!

  9. Ok. I translate this recipe in english. I hope to be well. 🙂

  10. Bianka, multumesc! :*

  11. Ana maria, multumesc! Pupici cu lipici! :*

  12. Diana, asa e…secretul meu il stie toata lumea. :))
    Pup fata draga! :*

  13. Multumesc Irina. Aprecierea ta ma incurajeaza! :*

  14. Dragi anonimi, oricine si oriunde ati fi, va multumesc! 🙂

  15. Anonymous says:

    foarte bun

  16. Multumesc! 🙂 Ma bucur ca-ti place!

  17. Pingback: Retete prajituri pentru Craciun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]