Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de cacao

Prajitura cu foi si crema de cacao era de mai multa vreme pe lista mea cu retete de prajituri de facut candva 😀 Am facut-o de Pasti, sa mai fie si altceva pe langa traditionalul cozonac si pasca 😉

Este o reteta simpla, chiar nepretentioasa, dar care impresioneaza prin gust si textura 😉 Eu va incurajez sa o incercati!

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • miez de nuca pentru blat si pentru presarat peste prajitura
loading...

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de cacao:

Blatul pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si  esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de miez de nuca, rupt bucati cu mana. Peste stratul de nuca punem gramajoare din compozitia pentru blat, apoi incet-incet intindem compozitia. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si fierbem pand incepe sa se ingroase. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Scoatem cu atentie hartia de copt de pe blatul racit. Il taiem in 3 fasii egale. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre cele 3 fasii de blat. Peste prajitura presaram miez de nuca rupt bucati cu mana si dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, dupa care se poate portiona.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉 Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]