Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu foi si crema de cacao

Prajitura cu foi si crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • miez de nuca pentru blat si pentru presarat peste prajitura

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de cacao:

Blatul pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoti paletele mixerului. Se adauga uleiul si  esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem un strat de miez de nuca, rupt bucati cu mana. Peste stratul de nuca punem gramajoare din compozitia pentru blat, apoi incet-incet intindem compozitia. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul se rumeneste usor.

Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul la baine-marie si fierbem pand incepe sa se ingroase. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Scoatem cu atentie hartia de copt de pe blatul racit. Il taiem in 3 fasii egale. Crema o impartim in 3 parti si o repartizam intre cele 3 fasii de blat. Peste prajitura presaram miez de nuca rupt bucati cu mana si dam prajitura la rece pentru (macar) o ora, dupa care se poate portiona.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]