Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Zilele trecute rasfoiam prin blog dupa niste retete de prajituri, ca era musai sa fac ceva bun. Nu stiam ce anume…ceva bun sa fie! :)) Pana la urma mi-a iesit prajitura asta, o combinatie intre un blat de la o prajitura si crema de la o alta. Copiii au zis ca-i Kinder si-au dat si ei navala, asa ca… repede s-a terminat!

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 g pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apa
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de lapte:

Blat:

Intr-un vas  amestecam nuca si zaharul, turnam apa si amestecam bine. Punem la foc mic si amestecand continuu fierbem compozitia pana scade toata apa. Dam deoparte, adaugam cacaoa amestecata cu pesmetul de biscuiti, omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce compozitia s-a racit adaugam cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este destul de vartoasa, dar o sa capete consistenta potrivita, pufoasa si aerata, dupa ce vom incorpora in 2-3 reprize albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam compozitia pentru blat intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40 de minute. Blatul va trebui sa fie moale, dar ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Adaugam laptele putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam ciocolata rupta bucatele, omogenizam si fierbem in continuare pana compozitia se ingroasa bine.  Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul vanilat si adaugam in crema de lapte, putin cate putin.

Blatul bine racit se taie in doua. In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara pune un blat, repartizam crema uniform si acoperim cu cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru (macar) 1 ora.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! ;)

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Tare bine arata! Cred ca a fost delicioasa.

  2. Toate prajituricile tale sunt minunate,indiferent de combinatie!:)

  3. Asa as papa o prajiturica acum! Hm!

  4. Andreyutzz says:

    arata frumos si o so fac :)

  5. arata bine si o so fac :) :D

  6. Foarte buna am si facuto delicioasa

  7. Foarte delicios arata! Sugestia mea ar fi sa te apuci de vloging pe youtube ca ai avea succes!

  8. Arata foarte bine prajitura ta ! bravo!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Prajitura turnata cu mere caramelizate

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate: Mere caramelizate: Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar. Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul. Intr-un […]

Prajitura cu nuca si frisca

Prajitura cu nuca si frisca

Mod de preparare Prajitura cu nuca si frisca: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spume devine densa si lucioasa. Aceasta trebuie sa faca “turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza […]

Madlene

Madlene

Mod de preparare Madlene: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racit, coaja de lamaie confiata, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Dam vasul la frigider pentru 15-20 de minute. Puneti compozitia […]