Prajitura cu nuca si crema de lapte

Zilele trecute rasfoiam prin blog dupa niste retete de prajituri, ca era musai sa fac ceva bun. Nu stiam ce anume…ceva bun sa fie! :)) Pana la urma mi-a iesit prajitura asta, o combinatie intre un blat de la o prajitura si crema de la o alta. Copiii au zis ca-i Kinder si-au dat si ei navala, asa ca… repede s-a terminat!

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 g pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apa
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 1 zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de lapte:

Blat:

Intr-un vas  amestecam nuca si zaharul, turnam apa si amestecam bine. Punem la foc mic si amestecand continuu fierbem compozitia pana scade toata apa. Dam deoparte, adaugam cacaoa amestecata cu pesmetul de biscuiti, omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce compozitia s-a racit adaugam cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este destul de vartoasa, dar o sa capete consistenta potrivita, pufoasa si aerata, dupa ce vom incorpora in 2-3 reprize albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnam compozitia pentru blat intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40 de minute. Blatul va trebui sa fie moale, dar ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Amestecam zaharul cu amidonul. Adaugam laptele putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Adaugam ciocolata rupta bucatele, omogenizam si fierbem in continuare pana compozitia se ingroasa bine.  Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul vanilat si adaugam in crema de lapte, putin cate putin.

Blatul bine racit se taie in doua. In tava in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara pune un blat, repartizam crema uniform si acoperim cu cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru (macar) 1 ora.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu nuca si crema de lapte

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *