Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu mere

De ce sa arunci albusurile ramase de la alte preparate daca poti face o prajitura din albusuri absolut delicioasa? Chiar daca nu o vei prepara atunci pe loc, pune-le intr-o caserola si baga-le la congelator. Cand iti vine cheful de ceva dulce si bun, le decongelezi si pregatesti ori o prajitura din albusuri ori un chec pufos 😉

Pentru prajitura din albusuri cu mere am folosit reteta de la prajitura din albusuri cu visine 😉 Asadar, puteti folosi orice fructe aveti in casa si va plac voua intr-o prajitura 😉 Nici varianta cu nuca nu e de lepadat, sa stiti! 😉

Prajitura de casa cu mere

 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere (in functie de marimea lor, atat cat sa acoperiti toata suprafata prajiturii)

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun merele curatate de coaja si taiate cubulete pe toata suprafata compozitiei pentru blat.

Se da la cuptor la foc mediu (150 – 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Prajitura din albusuri cu mere se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. olivia says:

    O foarte binevenita reteta.Multumesc.

  2. Ar fi destul de dietica aceasta prajiturica, am de-a albusuri…ms. pentru reteta, acum stiu ce sa fac cu ele :)))

  3. Arata foarte bine !

  4. Cristina says:

    Are ceva dacă nu pun zahăr pudra ci simplu?

  5. gabriela says:

    astazi am sa o fac,sa vad cum iese. o sa pun merele taiate felii ca pt tarta.are cv?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]