Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din albusuri cu mere

De ce sa arunci albusurile ramase de la alte preparate daca poti face o prajitura din albusuri absolut delicioasa? Chiar daca nu o vei prepara atunci pe loc, pune-le intr-o caserola si baga-le la congelator. Cand iti vine cheful de ceva dulce si bun, le decongelezi si pregatesti ori o prajitura din albusuri ori un chec pufos 😉

Pentru prajitura din albusuri cu mere am folosit reteta de la prajitura din albusuri cu visine 😉 Asadar, puteti folosi orice fructe aveti in casa si va plac voua intr-o prajitura 😉 Nici varianta cu nuca nu e de lepadat, sa stiti! 😉

Prajitura de casa cu mere

 

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere (in functie de marimea lor, atat cat sa acoperiti toata suprafata prajiturii)
loading...

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste albusuri si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

In tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt se toarna uniform jumatate din compozitie. In compozitia ramasa se cerne cacaoa si se amesteca usor. Se pune in tava, deasupra compozitiei albe si se niveleaza. La sfarsit se pun merele curatate de coaja si taiate cubulete pe toata suprafata compozitiei pentru blat.

Se da la cuptor la foc mediu (150 – 160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Prajitura din albusuri cu mere se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. olivia says:

    O foarte binevenita reteta.Multumesc.

  2. Ar fi destul de dietica aceasta prajiturica, am de-a albusuri…ms. pentru reteta, acum stiu ce sa fac cu ele :)))

  3. Arata foarte bine !

  4. Cristina says:

    Are ceva dacă nu pun zahăr pudra ci simplu?

  5. gabriela says:

    astazi am sa o fac,sa vad cum iese. o sa pun merele taiate felii ca pt tarta.are cv?

  6. Veronica says:

    Super,am găsit o rețetă care ma salvat,am 10 albușuri in congelator și nu știam ce să fac cu ele,azi fac această rețetă minunată,mersi Miha pentru rețetă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]