Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Krem a la krem”

Prajitura Krem a la Krem este o prajitura ce va scoate din impas daca vi se anunta musafiri… Se face repede si usor si chiar daca unii vor stramba din nas cand vor citi ingredientele, sa stiti ca este o prajitura foarte foarte buna ­čśë

Krem a la krem

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare Prajitura Krem a la Krem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Se da la rece pana se intareste glazura.

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

55 Comentarii

  1. N-o sa-ti vina sa crezi, dar am comis-o de doua ori in trei zile. (ca luasem 1 l de smantana si deschisa zicea ca tr consumata rapid). Foarte-foarte buna. Eu o fac in forma de tort si o servesc cu lingurita.
    Hai ca ii pun si ei o poza tot la mine pe blog

  2. Si eu am facut-o de foarte muuulte ori…Si in forma de ort si in forma patrata,de inima…In orice fel de forma ai facea-o rezultatul e acelasi: DELICIOS!

  3. Si eu o fac destul de des! E super buna, mi-am innebunit prietenii cu ele.
    Dar ceva totusi nu-mi iese…cand o tai, mi se crapa glazura si pare ca nu face priza cu crema, alunecand in toate partile. Si crema parca mi se pare cam moale. Ai vreo idee?

  4. Dama,poti incerca sa faci glazura un pic mai cremoasa,adica la 100g ciocolata pui 50g unt si 50ml de frisca lichida.Poti renunta la apa.
    Pentru crema,poti face o proportie de 300ml smantana si 100ml lapte,atunci sigur iese mai batoasa. ­čśë

  5. la mine in retete am o prajitura care seamana cu asta dar se numeste Dinte de negru. Dar nu e cu frisca deasupra sau creme ole ci cu albuse de ou batutte spuma si cu glazura de cioco . E reteta veche, mostenire de la mama mea:)

  6. Bianca, am auzit si eu de reteta de care zici, dar e altceva. Seamana doar la aspect. :))

  7. Gospodinele vorbesc pe aici de smantana la prajitura asta. Eu n-o vad la ingrediente. Trebuie sa-mi pun ochelari?:) Ori frisca lichida poate fi inlocuita cu smantana? Da… cred ca asta e. Daca asa e, smantana e obisnuita?
    Scuze, nu-s prea priceputa.

  8. Mami, frisca lichida de care zic, este de fapt smantana dulce pentru frisca. ­čÖé
    Se poate face si cu smantana normala, e foarte buna. Am facut prajitura asta de f multe ori si am testat-o in toate variantele. :))
    La fel de bine se poate face si cu frisca lichida vegetala, nu-i nici un bai.Rezultatul e acelasi: delicios! ­čśë

  9. Ahaa! Pai atunci hai s-o facem cu smantana, ca vrem sa fie copiii sanatosi.

  10. Prajitura asta e minunata. E chiar cea mai buna dintre cele pe care eu le-am incercat pana acum. Si ce usor se face! Am facut-o pentru o mare reuniune de familie :). Toata rudele au fost incantate. Si eu zic ca nu doar din complezenta.
    Am observat ceva, Miha; te rog, spune-mi nu cumva crema iese mai pufoasa daca bati frisca lichida inainte de a pune lapte si Crem ole?

  11. Mami, ma bucur tare mult ca a avut succes, desi la cat e de buna m-as fi mirat sa nu aiba. ­čÖé
    Varinata cu frisca batuta dinainte n-am incercat-o, dar e o idee buna. Nu vad de ce n-ar fi buna.

  12. cristina says:

    intrebare

    Nu se pune faina la blat deloc?

  13. Cristina, blatul e fara faina. Doar cu Crem Ole, care are si ceva amidon in compozitie. Blatul nu iese foarte inalt si pufos, asa cum e un blat obisnuit.

  14. cristina says:

    Este o divinitate, sotul meu a mancat jumatate de tava odata si nu se mai satura. A iesit extraordinar!!!Multumim pentru reteta.

  15. Cristina, ma bucur ca v-a placut. Sotul a avut putina treaba la prajitura, a? :)) Sa-i fie de bine!
    Este intr-adevar o prajitura foarte buna si mai ales foarte usor de facut.

  16. Am gasit aceasta reteta pe blogul PAPA BUN by Mihaela asa ca vin direct la sursa si iti multumesc pentru reteta geniala. E intradevar foarte buna, pufoasa si foarte simplu de facut !Am facut-o si eu aseara si te astept pe blogul meu sa vezi cum mi-a iesit ! Sunt foarte mandra de ea ­čśŤ !

  17. Ehehe….Petronla…as vrea eu sa fiu sursa originala a retetei…:))

    Foarte buna prajitura, chiar n-am mai facut-o demult.

  18. Multumesc ca mi-ai raspuns si ca mi-ai vizitat blogul ! Si mai ales ca esti ieseanca ca si mine, iar mie imi lipseste foarte mult Iasul amintirilor (chiar daca sunt boboaca – blogul meu nu are nici o luna- vroiam sa il intitulez „O ieseanca nostalgica” sau o „Ieseanca prin lume” )

    Multumesc inca o data !

  19. Iti doresc o sedere cat mai lunga si spornica in blogosfera. ­čÖé

  20. Pingback: Rulada “Krem a la Krem” – La multi ani mama!

  21. Violeta says:

    Buna Miha,
    am si eu o intrebare, ce este Creme Ole, ca nu gasesc asa ceva unde locuiesc, ma gindeam ce o fii si cu ce as putea inlocui? Multumesc mult.

  22. ramo says:

    La blat nu se pune nici faina nici praf de copt?

    • Ramo, e exact asa cum am scris. Fara faina, fara praf de copt ­čśë Blatul nu este unul foarte inalt, cu o textura usor umeda si foarte foarte bun.

  23. bertea lidia says:

    Buna Miha
    Am inceput sa fac prajiturile tale ,sunt pur si simplu gustoase ,minunate exceptionale….:-)simple …etc.
    Multumim pentru retetele tale extraordinare:-)

  24. He he heeee ! sa vedeti ce o sa imi iasa mie !!!!!! Ca nu am avut tava patrata de 30cm ( e mult mai mare tava mea ) si am pus-o in tava rotunda de tarte ! va voi comunica ce mi-a iesit !!!!!

  25. sorina says:

    draga Miha ,am incercat si eu prajitura e un deliciu,mi s-a terminat intr-o singura zi,dar mie nu mi-a iesit crema asa de inalta ca si tie,si am mai incercat crema la niste fursecuri,delicioase asa de bine aratau.multumesc

  26. ramo says:

    aceasta crema pot sa o folosesc si la umplerea torturilor?

  27. ramo says:

    Pt. crema ganache la 1litru de frisca cata ciocolata sa pun?Crezi ca ii prea multa cantitatea pt.un tort dreptunghiular tava obisnuita?Multumesc.

    • Teoretic ar trebui sa pui tot atata ciocolata, adica 1 kg, dar merge si mai putin, in functie de calitatea ciocolatei.
      Pentru o tava obisnuita de 20/30 cm sau 25/30 cm e cam multa crema. Depinde si daca-l tai in 2 sai in 3 straturi… Eu as zice ca din 500 g ciocolata e suficient.

  28. Ina says:

    Buna
    Unde locuiesc eu nu am Cream Ole si, de altfel, nici nu vreau sa folosesc creme la plic cumparate din comert pt ca detest gustul. Ce altceva pot folosi? Merci

    • Ina, din pacate prajitura asta asa se face. Daca inlocuiesti cu altceva deja e…altceva ­čśÇ
      Crem Ole este o budinca ce se prepara la rece, nu stiu ce alta varianta ar fi acolo la tine.

  29. simona says:

    Stie cineva reteta de echler cum se facea pe timpuri cu vanilie si caco?

  30. mihaela ozcelik says:

    Buna .Vreau sa incerc prajitutura, la blat nu se pune faina?Multumesc

  31. COMAN DELIA says:

    Buna seara :-)! Am si eu o intrebare. Am facut astazi prajitura Krem a la Krem- sub forma de tort, dar glazura mi-a iesit f.lichida si mi-a curs in toate partile :-(! A ramas mai multa pe langa tort decat pe tort ;-)! Am respectat intocmai proportiile. Ce as putea face pe viitor? Va multumesc!

  32. Cred ca depinde foarte mult si de ciocolata ce o folosesti. Pentru glazura ar fi de preferat cea amaruie, iar la proportiile date nu va iesi atat de moale incat sa nu stea pe tort sau prajitura. Daca e foarte lichida ar trebui data la rece pana se mai „leaga” ­čśë

  33. Nicoleta says:

    Super buna prajitura,cu toate prafurile din ea ! Am facut-o de Craciun .Am mai facut si alte prajituri pe care sotul meu le-a testat,dar cand a mancat din Krem a la krem mi-a spus asta este a mea voi le mancati pe celelalte …… Eu am facut portie dubla pentru ca tava mea este mai mare si a iesit la fel ca cea pe care ai postat-o tu . Multumesc,pentru reteta !
    Cu drag,Nicoleta.

  34. ana maria ana says:

    Am incercat prajitura dar crema a iesit foarte moale.din ce cauza?frisca se bate separat iar praful cu laptele si apoi se amesteca intre ele?tu cum ai facut?

  35. ana maria ana says:

    Multumesc.o sa bat mai mult.acum ma apuc sa o fac din nou,si nu ma las pana nu imi iese ca cea din poza.

  36. valentina says:

    Albusurile nu imi iese ca o bezea

  37. ina says:

    Buna as dori sa stiu ce gramaj are crema ole ?…unde locuiesc acum evident in alta tara,nu este asa ceva insa sunt acele prafuri pt budinca cu gust de ciocolata si vanilie.le pot folosi,multumesc..o zi buna!

  38. cristina says:

    Vreau sa va intreb daca crem ole se adauga direct sau se prepara inainte cu lapte, cum scrie pe plic? Multumesc anticipat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tiramisu cu portocale

Tiramisu cu portocale

Mod de preparare Tiramisu cu portocale: Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam sucul de portocale si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai […]

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi

Mod de preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si piscoturi: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Prajitura cu crema de vanilie si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si caramel: Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam usor, la viteza cea mai […]

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Mod de preparare Prajitura Greta Garbo: Foi: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra.┬á Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit, smantana si ouale. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale, […]