Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura “Krem a la krem”

O prajitura ce va scoate din impas daca vi se anunta musafiri…

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie

Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de coniac

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim intr-un ibric impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.

Se da la rece pana se intareste glazura.

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

36 Comentarii

  1. N-o sa-ti vina sa crezi, dar am comis-o de doua ori in trei zile. (ca luasem 1 l de smantana si deschisa zicea ca tr consumata rapid). Foarte-foarte buna. Eu o fac in forma de tort si o servesc cu lingurita.
    Hai ca ii pun si ei o poza tot la mine pe blog

  2. Si eu am facut-o de foarte muuulte ori…Si in forma de ort si in forma patrata,de inima…In orice fel de forma ai facea-o rezultatul e acelasi: DELICIOS!

  3. Si eu o fac destul de des! E super buna, mi-am innebunit prietenii cu ele.
    Dar ceva totusi nu-mi iese…cand o tai, mi se crapa glazura si pare ca nu face priza cu crema, alunecand in toate partile. Si crema parca mi se pare cam moale. Ai vreo idee?

  4. Dama,poti incerca sa faci glazura un pic mai cremoasa,adica la 100g ciocolata pui 50g unt si 50ml de frisca lichida.Poti renunta la apa.
    Pentru crema,poti face o proportie de 300ml smantana si 100ml lapte,atunci sigur iese mai batoasa. ;)

  5. la mine in retete am o prajitura care seamana cu asta dar se numeste Dinte de negru. Dar nu e cu frisca deasupra sau creme ole ci cu albuse de ou batutte spuma si cu glazura de cioco . E reteta veche, mostenire de la mama mea:)

  6. Bianca, am auzit si eu de reteta de care zici, dar e altceva. Seamana doar la aspect. :))

  7. Gospodinele vorbesc pe aici de smantana la prajitura asta. Eu n-o vad la ingrediente. Trebuie sa-mi pun ochelari?:) Ori frisca lichida poate fi inlocuita cu smantana? Da… cred ca asta e. Daca asa e, smantana e obisnuita?
    Scuze, nu-s prea priceputa.

  8. Mami, frisca lichida de care zic, este de fapt smantana dulce pentru frisca. :)
    Se poate face si cu smantana normala, e foarte buna. Am facut prajitura asta de f multe ori si am testat-o in toate variantele. :))
    La fel de bine se poate face si cu frisca lichida vegetala, nu-i nici un bai.Rezultatul e acelasi: delicios! ;)

  9. Ahaa! Pai atunci hai s-o facem cu smantana, ca vrem sa fie copiii sanatosi.

  10. Prajitura asta e minunata. E chiar cea mai buna dintre cele pe care eu le-am incercat pana acum. Si ce usor se face! Am facut-o pentru o mare reuniune de familie :). Toata rudele au fost incantate. Si eu zic ca nu doar din complezenta.
    Am observat ceva, Miha; te rog, spune-mi nu cumva crema iese mai pufoasa daca bati frisca lichida inainte de a pune lapte si Crem ole?

  11. Mami, ma bucur tare mult ca a avut succes, desi la cat e de buna m-as fi mirat sa nu aiba. :)
    Varinata cu frisca batuta dinainte n-am incercat-o, dar e o idee buna. Nu vad de ce n-ar fi buna.

  12. cristina says:

    intrebare

    Nu se pune faina la blat deloc?

  13. Cristina, blatul e fara faina. Doar cu Crem Ole, care are si ceva amidon in compozitie. Blatul nu iese foarte inalt si pufos, asa cum e un blat obisnuit.

  14. cristina says:

    Este o divinitate, sotul meu a mancat jumatate de tava odata si nu se mai satura. A iesit extraordinar!!!Multumim pentru reteta.

  15. Cristina, ma bucur ca v-a placut. Sotul a avut putina treaba la prajitura, a? :)) Sa-i fie de bine!
    Este intr-adevar o prajitura foarte buna si mai ales foarte usor de facut.

  16. Am gasit aceasta reteta pe blogul PAPA BUN by Mihaela asa ca vin direct la sursa si iti multumesc pentru reteta geniala. E intradevar foarte buna, pufoasa si foarte simplu de facut !Am facut-o si eu aseara si te astept pe blogul meu sa vezi cum mi-a iesit ! Sunt foarte mandra de ea :P !

  17. Ehehe….Petronla…as vrea eu sa fiu sursa originala a retetei…:))

    Foarte buna prajitura, chiar n-am mai facut-o demult.

  18. Multumesc ca mi-ai raspuns si ca mi-ai vizitat blogul ! Si mai ales ca esti ieseanca ca si mine, iar mie imi lipseste foarte mult Iasul amintirilor (chiar daca sunt boboaca – blogul meu nu are nici o luna- vroiam sa il intitulez “O ieseanca nostalgica” sau o “Ieseanca prin lume” )

    Multumesc inca o data !

  19. Iti doresc o sedere cat mai lunga si spornica in blogosfera. :)

  20. Pingback: Rulada “Krem a la Krem” – La multi ani mama!

  21. Violeta says:

    Buna Miha,
    am si eu o intrebare, ce este Creme Ole, ca nu gasesc asa ceva unde locuiesc, ma gindeam ce o fii si cu ce as putea inlocui? Multumesc mult.

  22. ramo says:

    La blat nu se pune nici faina nici praf de copt?

    • Ramo, e exact asa cum am scris. Fara faina, fara praf de copt ;) Blatul nu este unul foarte inalt, cu o textura usor umeda si foarte foarte bun.

  23. bertea lidia says:

    Buna Miha
    Am inceput sa fac prajiturile tale ,sunt pur si simplu gustoase ,minunate exceptionale….:-)simple …etc.
    Multumim pentru retetele tale extraordinare:-)

  24. He he heeee ! sa vedeti ce o sa imi iasa mie !!!!!! Ca nu am avut tava patrata de 30cm ( e mult mai mare tava mea ) si am pus-o in tava rotunda de tarte ! va voi comunica ce mi-a iesit !!!!!

  25. sorina says:

    draga Miha ,am incercat si eu prajitura e un deliciu,mi s-a terminat intr-o singura zi,dar mie nu mi-a iesit crema asa de inalta ca si tie,si am mai incercat crema la niste fursecuri,delicioase asa de bine aratau.multumesc

  26. ramo says:

    aceasta crema pot sa o folosesc si la umplerea torturilor?

  27. ramo says:

    Pt. crema ganache la 1litru de frisca cata ciocolata sa pun?Crezi ca ii prea multa cantitatea pt.un tort dreptunghiular tava obisnuita?Multumesc.

    • Teoretic ar trebui sa pui tot atata ciocolata, adica 1 kg, dar merge si mai putin, in functie de calitatea ciocolatei.
      Pentru o tava obisnuita de 20/30 cm sau 25/30 cm e cam multa crema. Depinde si daca-l tai in 2 sai in 3 straturi… Eu as zice ca din 500 g ciocolata e suficient.

  28. Ina says:

    Buna
    Unde locuiesc eu nu am Cream Ole si, de altfel, nici nu vreau sa folosesc creme la plic cumparate din comert pt ca detest gustul. Ce altceva pot folosi? Merci

    • Ina, din pacate prajitura asta asa se face. Daca inlocuiesti cu altceva deja e…altceva :D
      Crem Ole este o budinca ce se prepara la rece, nu stiu ce alta varianta ar fi acolo la tine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel: Blat: Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam […]

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina […]

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu crema de portocale: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja confiata […]