Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pe bat – Cake Pops

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie 😉

Cake Pops

Mod de preparare Prajitura pe bat – Cake Pops:

Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere…cine face cele mai multe si mai frumoase bilute :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.

Prajitura pe bat

Apoi…restul e poveste! :))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. frumusele foc! cred ca s-au bucurat copilasii de asa prajiturele faine!

  2. Cred ca au avut mare succes in forma asta prajiturelele tale!

  3. cred ca copiii tai au fost in al noualea cer! F dragute

  4. minunate!!!cred ca copiilor le plac tare mult!!!

  5. Ce mistoooo arataaaaa!!! vb si-n numele lui Edi 😉 pupici

  6. Super ideia, de gust…nu ma indoesc 🙂
    pupici

  7. Foarte vesele si sigur bune.

  8. frumusele foc 🙂

  9. Ce frumoase sunt scaldate-n soare !!!!

  10. O idee excelenta!! O incantare pentru cei mici, in special daca sunt facute de manutele lor! Pupic!

  11. aduta_ada@yahoo.com says:

    foarte interesant pt cei mici bravo miha

  12. aduta_ada@yahoo.com says:

    bravo miha excelent,apreciez tot ce faci

  13. Beautiful post!

  14. Sunt topita dupa cake pops-urile acestea ciocolatoase. Arata atat de perfect!

  15. Pingback: Ziua Micutei | 2 micuţi

  16. Pingback: Chec cu ciocolata si vanilie

  17. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  18. mihaela says:

    Buna ! Ce fel de ciocolata folosesti tu pt aceste minunatii?
    multumesc!

    • Buna Mihaela.
      Poti folosi orice fel de ciocolata amaruie iti place. De obicei folosesc o ciocolata de menaj ce se gaseste la Lidl, dar nu ma dau in laturi si de la altceva daca este cazul. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]