Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pe bat – Cake Pops

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza. :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie.


Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere…cine face cele mai multe si mai frumoase bilute. :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.

Apoi…restul e poveste! :))

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Verry good!

  2. frumusele foc! cred ca s-au bucurat copilasii de asa prajiturele faine!

  3. Cred ca au avut mare succes in forma asta prajiturelele tale!

  4. cred ca copiii tai au fost in al noualea cer! F dragute

  5. minunate!!!cred ca copiilor le plac tare mult!!!

  6. Ce mistoooo arataaaaa!!! vb si-n numele lui Edi 😉 pupici

  7. Super ideia, de gust…nu ma indoesc 🙂
    pupici

  8. Ingenioasa idee!

  9. Foarte vesele si sigur bune.

  10. frumusele foc 🙂

  11. Ce frumoase sunt scaldate-n soare !!!!

  12. O idee excelenta!! O incantare pentru cei mici, in special daca sunt facute de manutele lor! Pupic!

  13. aduta_ada@yahoo.com says:

    foarte interesant pt cei mici bravo miha

  14. aduta_ada@yahoo.com says:

    bravo miha excelent,apreciez tot ce faci

  15. Beautiful post!

  16. Sunt topita dupa cake pops-urile acestea ciocolatoase. Arata atat de perfect!

  17. Pingback: Ziua Micutei | 2 micuţi

  18. Pingback: Chec cu ciocolata si vanilie

  19. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  20. mihaela says:

    Buna ! Ce fel de ciocolata folosesti tu pt aceste minunatii?
    multumesc!

    • Buna Mihaela.
      Poti folosi orice fel de ciocolata amaruie iti place. De obicei folosesc o ciocolata de menaj ce se gaseste la Lidl, dar nu ma dau in laturi si de la altceva daca este cazul. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu iaurt si cirese

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm […]

Prajitura din albusuri cu mere

Prajitura din albusuri cu mere

Mod de preparare Prajitura din albusuri cu mere: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza mixand usor, la viteza […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea

Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de […]

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni: Choux: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se […]