Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pe bat – Cake Pops

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie 😉

Cake Pops

loading...

Mod de preparare Prajitura pe bat – Cake Pops:

Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere…cine face cele mai multe si mai frumoase bilute :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.

Prajitura pe bat

Apoi…restul e poveste! :))

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. frumusele foc! cred ca s-au bucurat copilasii de asa prajiturele faine!

  2. Cred ca au avut mare succes in forma asta prajiturelele tale!

  3. cred ca copiii tai au fost in al noualea cer! F dragute

  4. minunate!!!cred ca copiilor le plac tare mult!!!

  5. Ce mistoooo arataaaaa!!! vb si-n numele lui Edi 😉 pupici

  6. Super ideia, de gust…nu ma indoesc 🙂
    pupici

  7. Foarte vesele si sigur bune.

  8. frumusele foc 🙂

  9. Ce frumoase sunt scaldate-n soare !!!!

  10. O idee excelenta!! O incantare pentru cei mici, in special daca sunt facute de manutele lor! Pupic!

  11. aduta_ada@yahoo.com says:

    foarte interesant pt cei mici bravo miha

  12. aduta_ada@yahoo.com says:

    bravo miha excelent,apreciez tot ce faci

  13. Beautiful post!

  14. Sunt topita dupa cake pops-urile acestea ciocolatoase. Arata atat de perfect!

  15. Pingback: Ziua Micutei | 2 micuţi

  16. Pingback: Chec cu ciocolata si vanilie

  17. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  18. mihaela says:

    Buna ! Ce fel de ciocolata folosesti tu pt aceste minunatii?
    multumesc!

    • Buna Mihaela.
      Poti folosi orice fel de ciocolata amaruie iti place. De obicei folosesc o ciocolata de menaj ce se gaseste la Lidl, dar nu ma dau in laturi si de la altceva daca este cazul. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Prajitura cu doua feluri de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu doua feluri de ciocolata: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul […]

Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit: Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt […]

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel: Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza […]