Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pe bat – Cake Pops

Cum am ajuns la aceasta reteta? N-as vrea sa spun si sa recunosc in acelasi timp ca uituceala ma caracterizeaza. :)) Dar de data asta chiar s-a intamplat sa uit complet de feliile de pandispan ce le-am folosit la pozat. Si cum nu ma induram sa le arunc m-am gandit sa le transform in ceva haios si atractiv pentru copii, mai ales ca s-au implicat si ei in procesul de fabricatie.


Am folosit asadar 3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche, dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat. Apoi ne-am luat la intrecere…cine face cele mai multe si mai frumoase bilute. :)) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata. Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.

Apoi…restul e poveste! :))

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Verry good!

  2. frumusele foc! cred ca s-au bucurat copilasii de asa prajiturele faine!

  3. Cred ca au avut mare succes in forma asta prajiturelele tale!

  4. cred ca copiii tai au fost in al noualea cer! F dragute

  5. minunate!!!cred ca copiilor le plac tare mult!!!

  6. Ce mistoooo arataaaaa!!! vb si-n numele lui Edi 😉 pupici

  7. Super ideia, de gust…nu ma indoesc 🙂
    pupici

  8. Ingenioasa idee!

  9. Foarte vesele si sigur bune.

  10. frumusele foc 🙂

  11. Ce frumoase sunt scaldate-n soare !!!!

  12. O idee excelenta!! O incantare pentru cei mici, in special daca sunt facute de manutele lor! Pupic!

  13. aduta_ada@yahoo.com says:

    foarte interesant pt cei mici bravo miha

  14. aduta_ada@yahoo.com says:

    bravo miha excelent,apreciez tot ce faci

  15. Beautiful post!

  16. Sunt topita dupa cake pops-urile acestea ciocolatoase. Arata atat de perfect!

  17. Pingback: Ziua Micutei | 2 micuţi

  18. Pingback: Chec cu ciocolata si vanilie

  19. Pingback: Tort cu ciocolata si crema de sampanie

  20. mihaela says:

    Buna ! Ce fel de ciocolata folosesti tu pt aceste minunatii?
    multumesc!

    • Buna Mihaela.
      Poti folosi orice fel de ciocolata amaruie iti place. De obicei folosesc o ciocolata de menaj ce se gaseste la Lidl, dar nu ma dau in laturi si de la altceva daca este cazul. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Prajitura cu blat pufos si crema de caise

Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de caise: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. […]

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura rasturnata cu caise

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu caise: Vom prepara mai intai umplutura de caise pentru prajitura. Caramelizam zaharul intr-o tigaie. Peste caramel turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu, la foc mic, fierbem pana se topeste caramelul si incepe sa se ingroase. Punem caisele in sosul caramel. Amestecand […]

Prajitura rasturnata cu visine

Prajitura rasturnata cu visine

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu visine: Vom prepara mai intai umplutura de visine pentru prajitura. Peste visinile curatate de samburi se presara zahar si se da vasul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte). Intr-un bol punem amidonul si turnam deasupra zeama lasata de visine. Amestecam bine, rasturnam […]

Prajitura „Indiene cu frisca”

Prajitura „Indiene cu frisca”

Mod de preparare Prajitura „Indiene cu frisca” : Coji: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, coaja de portocala confiata, cernem faina si omogenizam usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o punem intr-un posh si spritam cerculete in tava tapetata cu hartie […]