Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari (atat cat sa acoperiti bine fundul tavii)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar pudra (puteti pune si mai mult daca vreti mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100-150 g zahar

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida:

Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Il intindem repede cu lingura pe fundul tavii. Repartizam merele deasupra, in strat uniform.

Preparam si compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste mere. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu mere ?

Pofta buna! ?

RETETA IN IMAGINI

 

Tags: , , , ,

6 Comments

  1. Laura says:

    Foarte bun !!!!
    Mihaela. ..Ești Mihaela Miei ???
    Nu-mi dau seama din poză. …

  2. Livia says:

    Minunate prajiturile tale.Asta e a doua pe care incerc sa o fac si mi-a iesit ?…Multumesc!

  3. eram in cautare de o reteta cu mere si iata ca am gasit-o

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]