Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu crema de lamaie

O prajitura simpla cu crema de lamaie e tot ce ai nevoie pentru un week-end reusit alaturi de prieteni dragi.

Crema de lamaie am preparat-o dupa reteta cremei de vanilie, doar ca fara oua. Blatul este un blat simplu de pandispan. Pentru finalizare am preferat sa o pudrez cu zahar vanilat, fiind mai usor de depozitat, apoi de mancat ­čÖé Daca voi vreti sa-i dati un aer mai festiv o puteti orna cu frisca ­čśë

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie Finesse
  • putin praf de copt (cate un varf de cutit pentru fiecare foaie)
  • Pentru crema:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • ~100 ml zeama de lamaie (sau dupa gust)
  • putina esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Prajitura simpla cu crema de lamaie:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat de pandispan

Crema de lamaie:

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul taiat cubulete.

  • Gustati! Si daca o sa mai considerati necesar adaugati zahar dupa gust!

Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine.

In crema racita punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.

Crema simpla de lamaie

Punem crema pe unul dintre cele 2 blaturi, acoperim cu cel de-al doilea. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Prajitura de casa cu crema de lamaie

Prajitura cu crema simpla de lamaie

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Triasc─â tutorialul ┼či bunica..

  2. O pun pe nevasta-mea sa o faca in seara asta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]