Prajituri / Retete de prajituri

Savarina cu pesmet

Savarina este o prajitura ce-mi aduce aminte de copilarie si careia nici macar un ciocoholic inrait ca mine :)) nu-i poate rezista. Moale, pufoasa, insiropata…mmmm… Reteta de savarine cu pesmet este o varianta mai rapida a savarinelor cu drojdie, dar la fel de delicioasa.

Savarine cu pesmet

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce)
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Savarina cu pesmet:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare, pana capata o consistenta ca de bezea. Inglobam si galbenusurile, pe rand. La sfarsit pesmetul amestecat cu faina.

Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Sau pana trece testul scobitorii. 🙂

  • Eu nu am forme speciale de savarine, asa ca le-am copt in cele de briose. :))

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, apoi se „stinge” cu apa rece. Atentie la aburi! Se lasa la racit. Mai amestecam din cand in cand pana se dizolva caramelul.

Umplutura:

Smantana foarte rece se mixeaza la viteza medie pana incepe sa capete consistenta, moment in care adaugam zaharul si intaritorul de frisca. Mixam pana devine pufoasa si se intareste.

Savarinelor racite li se taie partea de deasupra, capacelul. Luam cate o savarina si o scufundam in sirop. Le lasam cat sa se imbibe foarte bine cu sirop si le scoatem pe un platou si le umplem cu frisca. Capacelele le ungem cu dulce de leche si le asezam peste „motzul” de frisca.

Savarina cu pesmet si frisca

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Mmm, e una din prajiturile mele preferate! Dar nu le fac, ca is capabila sa le maninc pe toate, fara sa ma opresc. :))))

  2. buna mihaela arata faine savarinele si gustoase …..daca doresti sa incerci o reteta nou pt ele poti sa urmaresti situl meu http://anca-retetedelicioase.blogspot.com eu le am putin mai diferite la reteta(de ex siropul eu il termin cu esenta de rom si asa le insiroez si au un gust deoisebit …pa

  3. Buna Anca!

    Foarte frumos la tine si apetisant! 🙂

    Problema ar fi ca la mine se deschide foarte foarte greu blogul tau, nu-mi dau seama de ce.

    O zi buna!

  4. cristina says:

    Daca ai copt in tava de briose aluatul acesta ai mai pus si hartiute?

  5. Cristina, pentru reteta asta am folosit niste forme de silicon, individuale. Arata intocmai ca si hartiutele pentru briose. Acelea nu necesita ungere sau hartiute speciale.

  6. Lale says:

    Felicitari draga mea,arata delocioase..spune-mi te rog cite bucati iti ies din compozitie?
    Pupici

  7. Cantitatile sunt pentru 12 bucati. 😉

  8. Superbe savarinele!…Nu am mai mancat de o vesnicie.

  9. Anonymous says:

    Pfffffffffffffffffff , desertul care era preponderent in preferintele mele , pe cand costau 1,85 lei … excelente !
    Diana

  10. Multumesc Licuta!
    Ia sa faci, ca-s usor de facut. :)) Pupici cu lipici.

  11. Diana, atat costau? Habar nu mai am…uita baba! :))))

  12. Asa e Alina…is foarte bune. Pup! :*

  13. Blatul l-am facut dupa alte cantitati ca sotul meu nu se satura cu 12 savarine :)) insa siropul l-am facut asa ca tine si a iesit fenimenal! O idee e sa pui si putina dulceata (pt aspect) deasupra pe savarina… n sirop eu am pus si niste lamaie stoarsa… mi-au iesit vreo 25 de bucati da nu stiu daca mai am vreo 4 in frigider! 🙂 bune savarinele astea! 🙂

  14. Rhoda, la momentul la care am facut savarinele nu aveam dulceata in casa, asa ca am inlocuit cu dulce de leche. A fost…buuuun… :)))

    Da, ai dreptate, sunt foarte bune.

  15. Minunate!!!imi plac tare mult dar nu am facut niciodata..Acum sigur o sa le fac…te pup!!

  16. Pupici Liliana! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]