Dulciuri / Retete de prajituri

Tiramisu cu frisca

Tiramisu

Tiramisu cu frisca

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 cana cafea tare, fara cofeina
  • piscoturi cate va incap in tava (eu am folosit 3 folii)
  • cacao pentru decor
loading...

N-as vrea sa starnesc niciun fel de controverse cu aceasta reteta de tiramisu cu frisca, dar am vrut sa adaptez o reteta clasica de tiramisu la nevoile si placerile piticilor mei. Chiar daca de obicei folosesc cele mai bune si mai proaspete ingrediente sunt eu mai linistita daca stiu ca nu vor manca albusuri crude ­čśÇ

Mod de preparare Tiramisu cu frisca:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza  cu o lingurita de zahar vanilat, pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Cafeaua racita o punem intr-o farfurie si trecem piscoturile prin cafea. Atentie sa nu le inmuiati foarte tare!

Punem in tava cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si piscoturile. Ultimul strat va fi de crema.

Cum se face tiramisu

Dam la rece pentru cateva ore. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! ­čśë

Reteta tiramisu cu frisca

Felie tiramisu cu frisca

Va recomand sa incercati si reteta de Tiramisu pentru copii (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce ar merge acum o portie! :X

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]