Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Trigoane cu mere

Circula vorbele prin targ cum ca o gospodina trebuie musai sa faca si foile pentru placinta in casa, nu sa le cumpere de la magazin. Asa o fi, dar eu prefer sa am acolo in frigider cate un pachet de foi de placinta, pentru atunci cand vreau sa fac ceva bun si rapid ­čśë

Azi avem trigoane cu mere, ideale si pentru cei ce tin Post.

Trigoane cu mere

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~150 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg mere
  • 100-150 g zahar (poti pune dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de amidon (in functie de cat de multa zeama lasa merele)
  • Pentru uns:
  • 1 lingura miere (sau zahar)
loading...

Mod de preparare Trigoane cu mere:

Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu se sfarame merele. Da deoparte de pe foc si lasa la racit.

Daca vrei poti adauga in umplutura stafide sau nuci.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de mere pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala.

Trigoane din foi de placinta

In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu mere

 

Trigoanele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric cu ventilatie) pana trigoanele se rumenesc. Trigoanele fierbinti se ung cu miere dizolvata in putina apa calda.

Pofta buna! ­čśë

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta binevenita,multumesc.

  2. Iubesc orice tine de patiserie, cred ca asta va deveni noul meu pachet pentru munca :)). O reteta si pentru pateuri cu branza, se poate?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]