Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Trufa de ciocolata”

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Nu se putea sa gasesc de postat azi vreo reteta de prajitura mai potrivita decat prajitura „Trufa de ciocolata” Pentru ca, nu-i asa? avem atatea motive de sarbatorit! Unii sarbatoresc Valentine’s Day, unii se bucura ca maine incepe scoala… ­čśÇ Si cum putem sarbatori altfel decat cu multa, multa ciocolata? :))))

Mi-a placut tare mult cum a iesit crema de la tortul „Trufa de ciocolata”, astfel ca am tinut mortis sa fac o re-editare, dar sub forma de prajitura ­čśë

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 500 g mascarpone
  • 2 galbenusuri (se poate si fara)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri Nesquik
loading...

Mod de preparare Prajitura „Trufa de ciocolata”:

Blat de prajitura:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 felii subtiri.

Crema de ciocolata:

Se toarna laptele condensat peste ciocolata rupta bucatele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Mixand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit vanilie dupa gust. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in 3 parti si se repartizeaza intre cele 3 felii de blat insiropate cu laptele in care am dizolvat Nesquik.

Cum se face prajitura de casa cu ciocolata

Prajitura asamblata se da la rece pana crema se intareste foarte bine. Stii ca este bine intarita atunci cand poti trasa cu furculita pe suprafata prajiturii linii bine definite.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura de casa cu ciocolata

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Nicole says:

    Am facut-o ieri si in dimineata asta am observat ca nu e întărită crema ,nu e ferma la fel ca la celelalte prăjituri cu mascarpone.Oare de ce?laptele condensat oare?

    • Crema nu este teapana, dar este indeajuns de ferma incat sa poata fi spritata sau sa trasezi modele cu furculita pe suprafata prajiturii

  2. Alexandra says:

    Buna ziua! As avea o mica intrebare: Galbenusurile si mascarpone le pun dupa de am luat de pe baie de aburi ciocolata ?

  3. Eduard says:

    Felicitari si multumiri pentru retete, dar si pentru facilitatile oferite de site, prin posibilitatea de a tipari direct si/sau de a salva retetele in format PDF.

    Sunt multe site-uri/blog-uri dedicate care ofera retete, dar le protejeaza la copiere si printare.

  4. Adriana C says:

    In locul laptelui condensat neindulcit se poate folosi smantana pentru frisca 30% grasime ?

  5. Dana says:

    De ce nu mai apar ingredientele?? Puteti sa mi le spuneti , va rog

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Cheesecake cu capsuni – reteta fara coacere

Voua vi se intampla sa va ramana capsuni in frigider, sa uitati de ele si sa le descoperiti cand sunt cam… obosite? ­čÖé Desi primul impuls a fost acela de a le arunca, m-am gandit imediat ca un gem de capsuni ar fi taaare potrivit. Si cand a inceput sa […]

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

Prajitura rapida cu iaurt si jeleu de afine

In ultima vreme, in afara unor torturi aniversare facute pentru prieteni dragi cu toata dragostea, n-am prea avut pornire catre prajituri sofisticate, ci mai degraba catre unele foarte rapide si simple. Unele chiar au fost foarte bune, incat nu pot sa nu vi le arat si voua si sa va […]

Politica de confiden╚Ťialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?