Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Paleuri cu crema de lamaie

Dupa ce am facut reteta de paleuri cu ciocolata n-am crezut ca voi mai gasi vreodata ceva mai bun. Dar cum niciodata nu trebuie sa spui „niciodata”… iata ca azi va aduc aceste paleuri cu crema de lamaie, facute pur si simplu ca un simplu experiment pentru pachetelul de la scoala, dar cu care am reusit sa-i dau pe toti pe spate 😉

Ies in jur de 45 de paleuri fragede si gustoase, va invit cu drag sa le probati 🙂

Paleuri cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru paleuri:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 5 g praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • zeama de lamaie dupa gust
  • putina esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie:

Paleuri:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.

In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.

  • Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt

Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.

Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.

Pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie am preparat crema de lamaie:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga faina si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel. Se da deoparte si se pune untul taiat bucatele. Se amesteca bine pana la omogenizare.

Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Crema racita se mixeaza bine si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie. Pune si putina esenta de vanilie. Va avea un gust mai bun 😉

Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri, apoi le lipim doua cate doua. Marginile se tavalesc prin nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

paleuri cu crema

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. RUXI says:

    superb!!!
    o prezentare excelenta,de talie internationala,iar reteta demna de a fi luata in seama.

  2. Ninush says:

    Foarte frumos prezentate. felicitari. aveti cumva si o reteta de biscuiti/fursecuri care se pot taia cu o forma de genul stelutelor,flori,etc? multumesc

  3. M-ai topit, Mihule! Arata minunat!

  4. Adina says:

    LA MULTI ANI, MIHAELA!
    Multa sanatate si fericire!
    Vecinii de vis-a-vis :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Mod de preparare Fursecuri cu crema de ciocolata: Cu ajutorul a doua lingurite formati gramajoare de crema de ciocolata, pe o bucata de hartie de copt pusa pe un platou. Dati platoul la congelator pana pregatiti aluatul pentru fursecuri. Mixati untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana […]