Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu gem si nuca

Trece aceasta prajitura in caietul tau cu retete de prajituri. Iti va fi de folos atunci cand vrei o prajitura simpla si rapida.

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 g gem de caise
  • 200-250 g nuca macinata

 

loading...

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca:

Blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

Intre timp amestecam gemul usor incalzit cu nuca macinata.

  • in gem puneti atata nuca macinata cat sa obtineti o pasta
  • daca o sa considerati ca este necesar puteti adauga 1-2 linguri zahar
  • 1 picatura de esenta de migdale ii va da un gust deosebit

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de gem cu nuca si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu gem si nuca se rumeneste usor deasupra.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! ­čśë

Prajitura cu nuca si gem

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII TURNATE

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]