Prajituri / Retete de prajituri

Retete prajituri pentru Craciun

Toti prietenii ma intreaba ce prajituri fac pentru Mos Craciun. Si eu ridic nedumerita din umeri…”nu stiu”. Astfel ca, azi m-am apucat de rasfoit pagina cu retete de prajituri, sa stabilesc un plan de bataie.

Haideti sa vedem cam cu ce putem noi sa-l ademenim pe Mos. Facem o lista lunga, sa avem de unde alege, daa? :))

In primul rand, eu voi face multe fursecuri, biscuiti si prajiturele. Se fac usor si se pot pastra bine cateva zile bune. In plus, vor fi foarte potrivite si pentru un cadou dulce.

1. Fursecuri cu ciocolata si vanilie

2. Bastonase cu ciocolata

3. Prajiturele cu ciocolata si migdale

4. Alcazare

5. Fursecuri spirale

6. Biscotti cu ciocolata

7. Turta dulce cu cacao

8. Turta dulce

9.  Fursecuri Trufe

Neaparat voi face si un Colac cu scortisoara

si poate si un cozonac cu nuca si cacao

Prajituri cu crema nu stiu daca voi face, depinde de timp si de buget evident. :)) Dar pentru cei ce vor sa faca, pot recomanda cu caldura:

1. Prajitura Brownie Cappucino

2. Rulada cu crema de branza si scortisoara

3. Prajitura cu crema caramel

4. Sandwich cu ciocolata

5. Prajitura cu foi si ciocolata

6. Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate

7. Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

8. Choux a la creme

9. Prajitura Tavalita cu ciocolata

10. Stangluri cu ciocolata

11. Prajitura cu nuca si miere

12. Prajitura cu cafea si mascarpone

Si o sa inchei cu niste bombonele vrednice de bagat in seama.

1. Bomboane cu nuca de cocos

2. Bomboane Raffaello

3. Ciocolata de casa cu nuci

4. Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

5. Trufe cremoase de ciocolata

6. Mai multe idei de prezentare pentru ciocolata de casa

Spor la treaba tuturor!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce de reteteeee!le-as face pe toate daca as avea timp!
    O sa incerc reteta ta de Raffaello! :*

  2. Miha tote retetele ma fac sa salivez…. Nuci, ciocolata, scortisoara…. Cine si-ar dori mai mult!

  3. si eu sunt in aceeasi situatie inca…ridic din umeri :))
    ai adunati niste retete minunate, ce ar fi sa le facem pe toate? 😛
    pup si spor la bucatarit!

  4. Superba colectia! Colacul cu scortisoara mi se pare ff tare!

  5. Off ce de bunatati! Sper sa avem buget pentru ele, dar si timp:)

  6. alo,doamna,aici este cofetaria unde se fac comenzi pentru craciun?pot sa dau si eu comanda?:))))))

  7. Te invit cu mare drag la Provocarea “Reteta mea de suflet pe anul 2011”! Haide sa impartasim cele mai frumoase si mai dragi moment ale anului 2011!
    http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
    Pup!

  8. Numai bunatati, pe placul meu!! Pupici!

  9. Multumim pentru retele minunate!!!Pup!

  10. o gramada de retete tentante….nici nu stii la care sa te opresti…

  11. Aaaaahhh, ce de bunatati! Sa o tinem tot intr-o sarbatoare cu atatea retete minunate 🙂 Un an nou fericit!

  12. Anonymous says:

    ce bn arataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

  13. Multumesc! 🙂

  14. Bomboane Raffaello arata incredibil de bine.Am adaugat-o pe lista pentru weekend.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Prajitura cu nuca si crema mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema mascarpone: Blat cu nuca: Nuca macinata, zaharul si apa se pun intr-o cratita, la foc mic. Se fierb pana scade apa si amestecul se ingroasa (va incepe sa miroase frumos a nuca prajita ? ) Se adauga cacaoa si pesmetul de biscuiti. […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]